Rijst met snijbonen, mais & runderreepjes in pindasaus (684 kcal)

Ingrediënten:

– 70 gram zilvervliesrijst
– 200 gram snijbonen
– 50 gram maïs
– 1 bosuitje
– 1 teen knoflook (5 g)
– 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
– 100 gram runderreepjes
– ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
– ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
– 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
– 1 eetlepel pindakaas (20 g)

Bereiding:

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de snijbonen schuin in ruitjes. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de bosui in grove stukjes en pers het teentje knoflook.

Verwarm de olie in een pan. Voeg de snijbonen toe en roerbak deze beetgaar in zo’n 8 minuten. Voeg dan de knoflook, runderreepjes, paprikapoeder en komijnpoeder toe en bak dit 2 minuten mee. Doe de maïs, bosui, ketjap, pindakaas en 3 eetlepels water in de pan. (Indien nodig, voeg wat extra water toe).

Roer alles door en laat dit op laag vuur nog zo’n 4 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de rijst met de snijbonen en runderreepjes in pindasaus op een bord.

– Kcal: 684
– Eiwit: 36g
– Koolhydraten: 75g
– Vet: 27g
– Voedingsvezel: 15g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef  
 

Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!

Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daarmee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!