Tijd voor een gezond toetje: warme perzik met homemade vanillekwark (399 kcal)

Ingrediënten:

– 2 sinaasappels
– 1 vanillestokje
– 200 gram magere kwark
– 2 perziken
– 30 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
– 4 dadels, zonder pit

Bereiding:

Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappels uit.

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het zwarte merg eruit.

Meng in een steelpan het sinaasappelsap met ½ eetlepel sinaasappelrasp en het vanillemerg. Laat dit mengsel op heel zacht vuur ca. 10 minuten inkoken tot het stroperig wordt. Laat het mengsel afkoelen en meng het door de kwark.

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Halveer de perziken en trek met een puntig mesje de schil eraf. Verwijder de pit. Zet de halve perziken met de holte naar boven in de ovenschaal en schenk wat water op de bodem.
Hak de hazelnoten met de dadels en een ½ eetlepel sinaasappelschil fijn. Verdeel dit mengsel in 4 gelijke porties en draai er balletjes van.

Duw in de holte van elke perzik een notenballetje en druk iets aan. Dek de perziken losjes af met aluminiumfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en bak de perziken in 20-25 minuten gaar.

Vul schaaltjes met vanillekwark en zet in elk schaaltje 2 halve perziken.

– Kcal: 399
– Eiwit: 15g
– Koolhydraten: 57g
– Vet: 12g
– Voedingsvezel: 8g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef  
 

Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!

Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daarmee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!