Zoete aardappel stamppot met venkel, veldsla & ei (507 kcal)

Ingrediënten:

– 225 gram zoete aardappel
– 1 venkelknol
– 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
– 1 ei
– 1 handje veldsla (30 g)

Bereiding:

Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Was de venkel, snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen er af. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.

Zet de zoete aardappel op in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in zo’n 15 minuten gaar.

Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg de venkel toe aan de pan en bak deze zo’n 7 minuten tot het wat zachter wordt.

Giet de aardappel af en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Roer hier de venkelreepjes doorheen.

Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan en bak hierin een spiegelei in 4 minuten tot het eiwit is gestold.

Roer de veldsla door de stamppot. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Serveer de stamppot op een bord samen met het spiegelei.

– Kcal: 507
– Eiwit: 15g
– Koolhydraten: 79g
– Vet: 15g
– Voedingsvezel: 18g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef  
 

Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!

Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daarmee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!