De Enforce story van Liesbeth: Het Enforce-principe van ‘brutale eerlijkheid’

Hoort bejaardengymnastiek ook bij jullie aanbod?

Dit vroeg ik Rick Berkhout aan de telefoon. Na jaren van stilzitten had ik besloten om weer aan lichaamsbeweging te gaan doen. De afgelopen tien jaar had ik naast een fulltimebaan een filosofisch proefschrift geschreven en dat begon fysiek zijn tol te eisen. Terwijl mijn geest steeds elastischer werd kon ik mij letterlijk bijna niet meer bewegen. Ik was in die jaren ook flink aangekomen, maar – nog veel vervelender – ook de controle over en het vertrouwen in mijn lichaam kwijtgeraakt. Een trap aflopen lukte amper en ik was altijd moe. Er moest iets gebeuren, dat was duidelijk. Mijn buurvrouw adviseerde mij Personal Training bij Enforce en gaf me het nummer van Rick.

Weet je wat de relatie is tussen lichaam en geest?

Dit vroeg Master-trainer Mitchell Bakker me in het kennismakingsgesprek. Een vraag waar ik als filosoof wel raad mee wist en er ontspon zich een leuk gesprek waarin ik kennis maakte met het Enforce-principe van ‘brutale eerlijkheid’. De training was heftig. Als eerste moest ik een kleine step op- en afstappen. Daardoor raakte ik al zo van slag dat de tranen mij in de ogen sprongen. Daarna werd ik hyper, struikelde over een van de fitnesapparaten en was compleet de weg kwijt.

Mitchell had veel begrip en geduld en heeft stapje voor stapje met me gewerkt aan meer beweeglijkheid en het terug vinden van de controle over en het vertrouwen in mijn lichaam. Aan domme kracht bleek het me niet te ontbreken, die had ik genoeg, maar om lichaam en geest weer met elkaar te verbinden, dat bleek een pittige klus.

Het was heel fijn dat Mitchell niet alleen een kundige trainer is, maar ook enorm veel humor en positieve energie heeft. Niet alleen is er ruimte om te trainen, maar is er ook gelegenheid voor wat ik uiteindelijk het liefste doe: een goed gesprek voeren. Dat neemt niet weg dat ik nooit voor mogelijk heb gehouden dat ik zoveel plezier aan sporten zou gaan beleven. Zo veel dat ik zelfs als een ware The Icewoman met vorst en een dik pak sneeuw heb doorgetraind.

Focus op waar je naar toe gaat, niet waar je vandaan komt

Vaak trek ik mijn wenkbrauwen op als ik op Facebook weer een of andere Enforce-tegelwijsheid aan me voorbij zie trekken. Maar dat neemt helemaal niet weg dat ik erg hou van de aanpak van Enforce. Ze nemen iedereen voor wie die is en waar je zwakte en kracht zit. De focus op het vinden van balans tussen die twee maakt voor mij het verschil. De filosofische les die ik daarbij heb geleerd is dat de mens niet alleen een lichaam heeft, maar ook een lichaam is.

Hulde

Hulde aan de mannen en vrouw van Enforce die erin zijn geslaagd elke keer opnieuw creatieve oplossingen te bedenken als er weer een nieuwe lockdown werd afgekondigd!! Dat moet ook gezegd worden. Enforce is een sportschool waar ik met plezier naar toe ga: een veilige en fijne plek!

Groetjes Liesbeth

Liesbeth wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce XL Rotterdam.</e 

 

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.