De Enforce story van Nikita: Het is tijd dat er iets gaat gebeuren

Dat was mijn antwoord op de vraag waarom ik mezelf had aangemeld voor het coachgesprek. Een drukke baan, veel sociale activiteiten en een gezonde dosis zelfmedelijden hadden er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat sporten achteraan op het prioriteitenlijstje was beland. Met de komst van onze zoon, nu één jaar geleden, ging de knop om. Nu was het moment om al die excuusjes overboord te gooien en aan mezelf te gaan werken. Niet alleen om weer ‘in shape’ te komen maar ook om gezonder te gaan leven en fitter en energieker te worden en te blijven (geen overbodige luxe met een klein kind in huis!).

Tijdens het coachgesprek vroeg Rick mij hoeveel dagen per week ik zou komen sporten. Twee dagen per week was de conclusie, dat moest ik wel kunnen inplannen dacht ik. Als je mij toen had gezegd dat ik nu, 10 maanden later, met plezier ongeveer vijf dagen per week zou trainen en het trainen zelfs zou missen op de andere dagen of tijdens vakanties had ik nooit geloofd. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat als iemand zei ‘ik ga even lekker sporten, zo’n zin in’, ik altijd dacht: ‘dat enthousiasme ga ik nooit krijgen, ik ga liever wat leuks doen’. Die leuke dingen doe ik nog steeds maar dat enthousiasme voor het sporten heb ik nu ook en dat is echt te danken aan de aanpak bij Enforce en de resultaten die ik heb behaald in de afgelopen periode.

Aan de start van mijn personal trainingstraject met Gio was de boodschap duidelijk ‘er is werk aan de winkel’. Precies wat ik nodig had, eerlijk, duidelijk en een spreekwoordelijke ‘schop onder mijn kont’. Die begeleiding bleek hetgeen te zijn dat ik eerder miste bij het sporten en waarom het er telkens niet van kwam. Nu was er een duidelijk plan en een doel waar samen naartoe werd gewerkt. Dat je naast het trainen ook veel leert over voeding is voor mij erg waardevol. De combinatie van trainen, gezonde en gebalanceerde voeding werkt gewoon, dat blijkt wel.

Al snel had Gio door wat er nodig was om mij te motiveren: mij uit blijven dagen om het steeds een beetje beter te doen. Met de inmiddels befaamde woorden ‘dat kan denk ik wel wat zwaarder’ word ik (terecht) continue gepusht mezelf te verbeteren. Bij nieuwe oefeningen, waarbij mijn eerste reactie soms lachend is ‘dat gaat niet lukken hoor’, wordt het vertrouwen gegeven dat je dat wel aankan en voor je het weet kan het niveau al weer verder worden opgeschroefd. Ook was het bijhouden van voeding al snel geen moetje meer maar juist een uitdaging om een zo goed mogelijke balans te vinden. Op verzoek kreeg ik ook een trainingsschema voor tijdens de vakantie, mijn uitdaging: genieten van de vakantie maar toch vooruitgang!

De resultaten volgden dan ook al snel, vetpercentage omlaag, spiermassa omhoog en steeds dichterbij mijn streefgewicht. Hét bewijs dat deze aanpak past bij mij! Nu ben ik ook één van die mensen die regelmatig zegt ‘ik ga even lekker sporten, zo’n zin in’.

Als ik ga trainen is dat echt een momentje voor mezelf, even ‘me-time’. Die tijd had ik achteraf gezien eigenlijk veel eerder in mezelf moeten investeren. Na 10 maanden trainen bij Enforce ben ik ongeveer 17 kilo afgevallen en ben ik fitter dan ik ooit ben geweest. Maar veel belangrijker nog, gezond en bewust leven is de nieuwe routine geworden. Het ging zeker niet altijd van harte maar ik ben trots op mezelf en ik ben weer blij als ik in die spiegel kijk.

Ik ben super dankbaar voor alle goede begeleiding en ik blijf voorlopig met veel plezier trainen bij Enforce!

Nikita wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Rotterdam. 

 

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.