De Enforce story van Orfeo: Work hard, cheat hard

Intro

Hoe hou je energie over om naast werk en huishouden te sporten?

Ik haal mijn energie uit voldoende rust en ontspanning, sociale relaties, en goede prestaties.
Bij Enforce Rotterdam heb ik een plek gevonden waar die balans wordt bewaakt.

Een jaar geleden

Voor ik begon met sporten was die balans volledig zoek. Mijn leven bestond slechts uit boter. Vet eten en wijn waren een standaard onderdeel van mijn ontspanning.
Het gevolg was dat ik slechts 62 kg woog, maar wel een vetpercentage van 25% had. Ik moest worden aangepakt.

Mijn trainer Gio heeft mij gemotiveerd om vier keer per week te trainen, en de nadruk te leggen op kwalitatieve ontspanning. Harder trainen, beter slapen, en meer genieten van het zondigen, door het minder te doen. Één cheatdag per week.

Sportieve prestaties: + 12 kg, -7% vet

Dankzij de goede zorgen van mijn trainer, is het mij gelukt om 12 kg aan te komen, en mijn spierkracht flink op te bouwen, zonder in te leveren op conditie.
Inmiddels kan ik mijn eigen lichaamsgewicht wegdrukken op de bench press, terwijl ik ook naar behoren heb gepresteerd tijdens een 8km hardloopwedstrijd. Enforce heeft mij volledig ondersteund bij zowel techniek als tactiek, maar ook bij het doorzetten op de moeilijke momenten. Doordat het schema en de voorbereiding tot in de puntjes verzorgd waren, kon ik met zelfvertrouwen en focus aan de start verschijnen, en ben ik erin geslaagd om al mijn nieuwe kilo’s in 35 minuten over de finish te slepen.

Sociaal

Naast de uitdaging neemt de sportschool ook een belangrijke plaats in mijn sociale leven.
De club voelt als thuis, waardoor het vanzelfsprekend is om vier keer per week te komen opdagen.
Bovendien heb ik al snel een persoonlijke band opgebouwd met de trainers. Zij begeleiden en vergezellen mij niet alleen op trainingsdagen, tijdens wedstrijden en sportieve evenementen, maar zijn ook op verjaardagen en andere cheatdagen regelmatig van de partij. Ik sleep de sportschool naar mijn vrienden, en mijn vrienden naar de sportschool.

Inmiddels zijn we druk bezig met het voorbereiden van een housewarming borrel, en met het plannen van sportieve doelen en wedstrijden voor het komende jaar.

Outro

Op deze manier is sportief zijn leuk en eenvoudig. Je maakt een afspraak [met jezelf], en daar houd je je aan. En geen flauwekulletjes!

Groetjes Orfeo

Orfeo wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Rotterdam. 

 

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.