De Enforce story van Stephanie: Train je suf, dan kom je er wel

Mijn verhaal is geen verhaal zoals je dat misschien gewend bent als het over trainen gaat. Van mensen die een gezin hebben en altijd druk zijn, ongezond eten en nu graag bij Enforce trainen om bij te komen en af te vallen. Vier jaar geleden begon ik last te krijgen van mijn spieren. Ik deed regelmatig aan sport, maar het was niet alleen als ik gesport had. En het werd steeds erger en begon op meer plekken te ontstaan. Ik begon ook steeds slechter te slapen. De huisarts vond dat het op basis van de klachten al duidelijk was en de reumatoloog was het ermee eens. Ik had fybromyalgie. Je leest op internet allerlei horror verhalen over hoe het mensen met deze ziekte vergaat. Hoe ze thuis zitten zonder werk en elke dag maar kleine beetjes energie hebben om iets te doen. Maar ik ben niet zo iemand. En dat heeft alles met Enforce te maken.

Nu ongeveer 2,5 jaar geleden, voordat iemand ook nog maar gehoord had van corona, kreeg ik officieel mijn diagnose. Er zou een spreekuur komen van de reuma verpleegkundige na een paar maanden, maar door corona is dat nooit meer gebeurd. Ik heb dus eigenlijk alles zelf moeten uitzoeken. Door een gelukkig toeval heb ik toch geleerd hoe ik met fybro om moet gaan. Via een stichting waar ik al jaren lid van ben had ik met een Facebook prijsvraag twee kaarten gewonnen voor de Gezondheidsbeurs in Utrecht in de Jaarbeurs. Dat was echt vlak voor corona dus die ging nog wel door. Mijn vriend leek dat heel leuk en mij leek het op zijn minst nuttig, dus we zijn erheen gegaan. Daar kwam ik terecht bij een kraampje van Enforce. Toen ik vertelde wat eraan scheelde riepen ze Daniëlle erbij. Zij heeft zelf veel klachten en weet wat fybromyalgie is. En ze bleek me te willen helpen met een trainingsprogramma op maat. Zij zit ook nog in Den Haag, voor mij 10 minuten met de trein. Mooier kon niet en dus ben ik natuurlijk snel begonnen met trainen.

In het begin ging het moeizaam. Er zat erg veel frustratie doordat ik heel veel dingen niet meer kon. Maar Daniëlle is geduldig (meestal) en heeft me al die tijd aangemoedigd om meer te doen. Langzaam opbouwen en vooral luisteren naar je lichaam, maar ook weer vertrouwen op je lichaam. Toen ik begon was het lastig om de dumbell van 4 kg te tillen en vond ik al heel wat om dat 45 minuten per week vol te houden. Na verloop van tijd leek het toch echt makkelijker te gaan en begon ik er weer van te genieten. Inmiddels train ik 1x per week bij Daniëlle en 1x per week met de app. Tijdens de lockdowns heb ik ook getraind in een groepje via Google Meet op afstand.

Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder en heb ik zelfs al getraind met twee meiden die mij de O.G. noemden omdat ik al zo lang bij Enforce trainde. Voor thuis heb ik een aquabag en een bosu en een aantal gewichten en elastieken waarmee ik in het weekend nog een keertje train. Sinds een paar weken kan ik zelfs met de 7,5 kg trainen. Ik ben nog steeds ziek en ideaal is dat niet, maar zonder deze trainingen en de uitstekende begeleiding was het toch een heel ander verhaal geweest. Ik weet zeker dat meer mensen zoals ik hier veel baat bij kunnen hebben.

Groetjes,
Stephanie Enzler

Stephanie wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Den Haag. 

 

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.