De grootste leugenaar die je kent en je kent hem al jaren.

Yep, dat lees je goed angst is een leugenaar!

De grootste leugenaar die je kent en je kent hem al jaren. Jarenlang hoor je zijn leugens al aan. En in veel gevallen zul je ook gehandeld hebben naar de leugens die angst je heeft verteld. Hoe vaak heb jij je laten leiden door angst? En hoe vaak heb je daar hele mooie kansen door laten schieten omdat je bang was en dat je heel erg in je hoofd zat? Spijt en piekeren ‘had ik maar dit gedaan’ en ‘had ik maar dat gedaan’, nu wat jaren verder denk je daar nog aan want de pijn van spijt duurt lang.

Het goede nieuws, iedereen heeft wel eens last van angsten. Daar is eigenlijk niets mis mee, angst is ons natuurlijke beschermings- en afweermechanisme. Problematisch wordt het pas als het ervoor zorgt dat je ervoor kiest om niet te doen wat je het allerliefst zou willen doen. Of om stappen te zetten die heel goed voor je zouden zijn. Omdat angst je vertelt dat het gevaarlijk is, dat er risico’s aan zitten. De navolgende tekst kan een wereld van verschil voor je maken:

‘Maar wat als het wel lukt?’

We zijn namelijk standaard geneigd om alle scenario’s te bedenken die zich zullen ontvouwen als iets mislukt. Terwijl de realiteit bijna altijd anders is dan wat je in je hoofd hebt!

Zelfs als het onverhoopt misgaat, zelfs als het niet loopt zoals je had gewild, dan nog lijkt het vaak niet eens op het scenario dat je hebt bedacht. Angst is oprecht een grote leugenaar. Het is oprecht goed om even stil te staan bij wat je gevoel je zegt, maar vraag je daarna af: is dit gewoon irrationele angst, of is dit een vervelend voorgevoel. Als het angst is, en je luistert ernaar, dan maak je die angst als vanzelf waar. Is het een voorgevoel, dan kun je er beter naar luisteren. Als je de distinctie tussen die twee leert zien, wordt het maken van keuzes een stuk eenvoudiger.

#brutaaleerlijk #enforceyourself 

 

Geïnspireerd geraakt door deze quote?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.