Indiase kippensoep met bloemkool (435 kcal)

Ingrediënten:

– 1 ui
– 1 teen knoflook (5 g)
– 1 cm gember (7 g)
– 100 gram aardappelen, iets kruimig
– 1 tomaat
– 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
– 150 gram bloemkoolroosjes
– 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
– ½ theelepel kurkuma (1 g)
– ½ blokje groentebouillon
– 100 gram kipfilet
– 1 handje spinazie (25 g)
– 50 ml kokosmelk

Bereiding:

Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Rasp de gember.

Schil en was de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Verwarm de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook en gember 2 minuten. Voeg de aardappel, bloemkoolroosjes, kerrie en kurkuma toe aan de pan en bak 2 minuten mee.

Voeg de tomatenblokjes samen met 400 ml water en het bouillonblokje toe aan de pan en roer door. Leg de kipfilet in zijn geheel in de pan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur zo’n 15 minuten doorkoken tot de groenten en kip gaar zijn.

Haal de kip uit de soep en trek deze met twee vorken uit elkaar.

Roer de pulled chicken samen met spinazie en kokosmelk door de soep. Verwarm 2 minuten mee.

Serveer de soep in een grote kom. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

– Kcal: 435
– Eiwit: 31g
– Koolhydraten: 33g
– Vet: 20g
– Voedingsvezel: 9g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef  
 

Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!

Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daarmee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!