Kokos-quinoa met zalm & mango-avocado salsa (881 kcal)

Ingrediënten:

1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
75 gram mango stukjes (diepvries)
70 gram quinoa
50 ml kokosmelk
½ avocado
1 rode paprika
½ rode ui
½ jalapeño peper
½ limoen
1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)

Bereiding:

Haal de zalm uit de diepvries en laat ontdooien op een bordje. Laat ook de mangoblokjes in een schaaltje ontdooien.

Doe de quinoa samen met de kokosmelk en 200 ml water in een pannetje. Breng aan de kook en laat op laag vuur zo’n 10 minuten doorkoken tot al het vocht is opgenomen. Roer regelmatig en houd in de gaten dat het niet droogkookt.

Snijd de mango wat kleiner. Snijd de avocado en paprika in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de peper fijn. Meng dit allemaal in een schaal met elkaar, samen met een eetlepel limoensap, wat limoenrasp en wat peper en zout.

Kruid de zalm met een beetje peper en zout. Verwarm de olie in een pan en bak de zalmfilet in zo’n 8 minuten gaar tot deze een krokant korstje heeft.

Serveer de quinoa met de zalm en mango-avocado salsa op een bord. Besprenkel met nog wat limoensap.

– Kcal: 881
– Eiwit: 38g
– Koolhydraten: 66g
– Vet: 51g
– Voedingsvezel: 15g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef  
 

Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!

Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daarmee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!