Monday Master Blog: 5 tips voor een energieke vakantie

Eindelijk vakantie!

We gaan massaal lekker chillen, relaxen, vooral genieten. Naar het strand, heerlijk weer, niks hoeven. In de praktijk komt zo’n vakantie vaak neer op slenteren naar het buffet, langs het strandbedje en weer terug. Daar raak je echt niet uitgerust van, laat staan dat je er energie van krijgt.
En potdikkie, dat goddelijke zomerlichaam waar je zo hard voor hebt gewerkt, is na 2 of 3 weken alweer terug in zijn oude proporties. Grrrrr.

Hoe haal je meer uit je vakantie en kom je uitgerust en fit weer terug? Ziehier mijn tips:

1. Maak gezonde keuzes. Gebrek aan tijd is nu zeker geen excuus! Ga gezellig naar de plaatselijke markt en geniet van alle smaken, geuren en kleuren. Bereid van die exotische lekkernijen een smakelijke en gezonde maaltijd. Is je vakantie all-in? Zoek dan toch naar de gezonde alternatieven, waarschijnlijk staan ze ergens achteraan, of vraag ernaar.

2. Neem je sportoutfit mee en begin elke dag lekker energiek met een rondje bewegen; potje volleybal op het strand met je kinderen, een frisse duik in zee, rondje hardlopen op de boulevard, houd een kussengevecht of boks met jezelf in de spiegel. Daag jezelf en je gezin uit en doe samen een leuke challenge. Daarmee boost jij je verbranding en hebt meteen ook zin om die dag leuke dingen te gaan ondernemen.

3. Houd je alcoholconsumptie binnen de perken. Een avondje doorzakken is natuurlijk geen probleem, maar 2 weken alle remmen los is het andere uiterste. Wil je een koel biertje of een fris wijntje bij je eten? Wissel dan alcohol en water met elkaar af.

4. Drink sowieso voldoende water; het voorkomt dat je uit droogt en je suf gaat voelen. Dorst wordt vaak verward met trek. Maak het jezelf dus zo gemakkelijk mogelijk.

5. Neem voldoende rust. Laat naar bed hoort er in de vakantie zeker bij, maar compenseer dat niet met tot na de middag uitslapen. Sta liever enigszins op tijd op en neem desnoods een powernap in de middag, gevolgd door ja alweer, lekker bewegen.

Je lichaam snapt niet dat het vakantie heeft en voelt zich lekkerder bij wat structuur. Beweging geeft je eveneens de kans om afstand te nemen van je dagelijkse routine (of is het sleur?) en te bedenken wat je graag anders wilt gaan doen als je weer thuis bent. Wellicht wil je gericht gaan werken aan je vitaliteit en je gezondheid. Dan heb je deze vakantie in elk geval al een goede start gemaakt.

En wat die kilo’s betreft…..
Wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af. Toch?!

Team Enforce wenst je een heerlijk zomertijd!

Hanneke Hurst
Enforce Run Franchisenemer & Mastertrainer, Expert Bewegingsanalist, Voetkundig sportspecialist
hanneke@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!