Monday Master Blog: Ben jij jouw lichaam trouw?

Laatst was ik te gast bij een bruiloft. We waren aanwezig toen 2 mensen elkaar het “ja woord” gaven. Hiermee beloofden ze elkaar in voor- en tegenspoed te steunen en elkaar er weer bovenop te helpen als het even niet alleen lukt of tegen zit.
Ze zeiden tegen elkaar dat alleen de dood hen scheidt en niets anders dan dat.

Hier wil ik het vergelijk maken met ons eigen leven. Want heb jij naar jezelf uitgesproken dat je altijd voor jezelf gaat zorgen? In voor- en tegenspoed. En dat je voor jezelf hier voorwaarden ten grondslag hebt gelegd. Heb jij bepaald wat een goede relatie met jouw lichaam inhoud? En wat je nodig hebt wanneer het even tegenzit?

Vaak horen wij dat hier te weinig over na is gedacht. We leven ons leven en laten ons leiden door de waan van de dag en zeggen dat dingen ons “overkomen”. Eerlijk gezegd geloof ik hier niet in. Want de meeste dingen overkomen ons niet maar kiezen we er zelf bewust of onbewust voor. Echter hebben we niet concreet bepaald wat er nodig is, waar we voor staan, wie we willen zijn en wat onze kaders zijn voor het leven. Natuurlijk heb je niet overal keuzes in, want een ernstige ziekte kan bijvoorbeeld iedereen overkomen. Maar hoe je tegenover deze ziekte staat en hoe je hiermee omgaat heb je dan weer wel in de hand.

Hoeveel waarde zou de gelofte hebben als je tegen elkaar zegt: ik vind je super lief en leuk, maar als er iets tegen zit moet je dit toch echt zelf oplossen want dat vind ik te moeilijk. Of als je het even niet uitkomt zoek je maar steun bij anderen. Als dit de voorwaarden zijn voor het trouwen dan weet ik haast zeker dat niemand dit aan gaat. Want we bereiken er concreet niets mee.

Ik ga weer terug met jullie naar het begin waar wij klanten mee helpen, jouw punt A en punt B. Loop voor jezelf de volgende vragen weer eens door:
Weet je concreet wat jouw commitments zijn?
Leef je deze nog dagelijks?
Wat zijn jouw statements/kernwaarden, welke je hebt benoemd?
Zijn deze nog steeds de leidraad in jouw leven?

Ik weet niet wat jouw antwoorden op deze vragen zijn, wanneer ze niet scherp meer waren, maak ze scherp!
Waren ze wel nog scherp, blijf ze leven en maak ze nog scherper! En schrijf deze op alsof het de gelofte is die je naar jezelf uitspreekt. En zet er wat mij betreft een handtekening onder.

Ga hierover in gesprek met jouw Mastertrainer en maak alles weer scherp.

Succes!

Marvin Casteelen
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
marvin@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!