Monday Master Blog: Blijf ondanks de coronamaatregelen bewegen!

Het zal niet de bedoeling zijn dat we een nieuw gezondheidsprobleem trachten op te lossen door een bestaand en ernstig gezondheidsprobleem, namelijk een gebrek aan beweging, nog erger te maken.

Enforce start daarom voor haar deelnemers vandaag met het uitrollen van tools om thuis in je eigen veilige omgeving online met begeleiding te kunnen blijven trainen, deelnemers worden hierover via e-mail en facebook geïnformeerd.

Belangrijk: versterk je weerstand!
Net zoals je bij ziekte de oorzaak aanpakt en niet alleen de symptomen bestrijdt, is het ook hier belangrijk om je lichaam van binnen uit sterker te maken zodat je bestand bent tegen virusinfecties zoals het coronavirus.

Het beste wapen tegen het coronavirus is je eigen immuunsysteem en weerbaarheid.
Wat kun je doen om je immuunsysteem zo krachtig en vooral effectief mogelijk te maken?

#1 Slaap voldoende: In je slaap vinden alle herstel- en reparatiewerkzaamheden in je lichaam plaats. Meerdere korte nachten op een rij en je hebt een griep of verkoudheid zo te pakken. Belangrijk hierbij is een vast waak- en slaappatroon aan te houden. Zorg dat je minimaal drie uur voordat je gaat slapen niet meer eet: spijsverteren kost veel energie wat ten koste gaat van herstel- en reparatie. Zorg overdag voor voldoende daglicht en beweging. Zorg voor een donkere en koele slaapkamer.

#2 Sporten: Menig mens wil ’s ochtends liever snoozen dan zich uitsloven in de sportschool, maar sporten is érg goed voor je immuunsysteem. Hardlopen, roeien, fietsen of fitnessen; het maakt niet uit wat je doet, als je maar beweegt. Het pept je immuunsysteem op. Mensen die drie keer per week sporten, zijn vier dagen per jaar minder ziek dan mensen die ’t niet doen.

#3 Vermijd overmatige stress en oververmoeidheid: Er bestaat een direct verband tussen een slecht werkend immuunsysteem en chronische stress.

#4 Eet gezond: Een krachtig lichaam en dus ook een effectief immuunsysteem heeft volop vitamines en mineralen nodig! Eet dus meer groente en fruit, dat is waar we de waardevolle micronutrienten waaronder vitamines en mineralen in vinden.

#5 Drink minder alcohol: Je lever is ’s nachts verantwoordelijk voor het herstel en krachtig houden van je immuunsysteem. Gebruik (overmatig) van alcohol de komende periode is een slecht plan.

#6 Drink voldoende water.

#7 Rook niet of nog beter stop helemaal met roken.

Keep calm, excercise, stay fit, enforce yourself!

Eric de Jong
Enforce founder & mastertrainer
eric@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!