Monday Master Blog: Calling all superheroes!

Stemmetjes…. per dag gaan er rond de 60.000 gedachten door jouw hoofd. De meeste merk je niet op, maar als je er wel op zou letten, dan zou het een drukte van jawelste zijn! Het zijn je meningen, de voorgeprogrammeerde normen en waarden die ooit in jouw hoofd zijn geplant.

Over het reptielenbrein heb ik al eens eerder geschreven, deze blog vind je hier terug klik hier. Dat zorgt ervoor dat je een bepaald beeld van jezelf hebt en dat in stand wilt houden. Het streeft ernaar om zo veel mogelijk comfortabel te blijven zitten waar je staat. Daarentegen zul je door je je zelf, je omgeving, je werk juist ook weer uitdagingen blijven opzoeken om jezelf te verbeteren.

Deze twee dingen spreken elkaar enorm tegen. Je wilt bijvoorbeeld echt 12 kilogram afvallen, maar je kunt het niet laten om een dessert met slagroom te nemen. Je reptielenbrein wilt namelijk voedsel, maar je neocortex zegt je dat het verstandiger is om het niet te nemen, zodat je daadwerkelijk de energie gaat krijgen waar je naar hunkert. Als je meer wilt weten over welke keuzes in voeding wél slim zijn om te maken, dan kun je hier klik hier het webinar terugkijken van franchiseneemster Hanne de Wachter over voeding.

Het is dus belangrijk om een echte belofte aan jezelf te maken. Beloftes komen er in verschillende vormen: Je hebt een criminele belofte. Dat is een belofte die je aan jezelf of iemand anders maakt, maar waarvan je al meteen weet dat je het toch niet gaat doen. De loze belofte is er een die je wel zegt dat je gaat doen, je hebt ook de intentie, maar die voer je toch niet uit.

En dan hebben we de meest krachtige belofte en dat is het commitment: Je zegt dat je iets gaat doen, je doet het en houdt jezelf er aan totdat het resultaat daar is.

Voor deze beloftes komt het voor dat je een zwarte vlek hebt. Wellicht zeg je vaker dingen die je niet meent, om je omgeving te pleasen. Of wellicht jezelf. Om die zwarte vlek zichtbaar te krijgen, is het goed om brutaal eerlijk naar jezelf te kijken en of het gesprek aan te gaan met een coach.

Natuurlijk blijven die stemmen komen. De ergste is: “je weet toch dat je het weer niet gaat volhouden, dus waarom doe je het nog”. Zet je daarover. Bedenk dat deze stem wordt uitgesproken door een gek karikatuur met een dito stemmetje. Maak die gedachte zo belachelijk mogelijk.

Je kunt het namelijk wel! Jij bent je eigen superhero. Maar zorg ervoor dat je jezelf zo neer zet. Jouw punt B, jouw ultieme doel, dat bereik je door de meest krachtige belofte aan jezelf te maken. Een plan op te stellen en jezelf daar aan te houden. Stel jezelf zo voor zoals je bent op het moment als je dit doel hebt bereikt. Leef daarnaar.

Je weet ons te vinden als je iemand nodig hebt om je gedrag te spiegelen.

Petra Kerkhove
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
petra@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!