Monday Master Blog: De kracht van herhaling

Uit onderzoek is gebleken dat als je lesstof leert en het niet herhaalt of oefent, de kennis zal wegzakken. Kijk je dus vandaag een video of lees je een artikel en doe je vervolgens niks meer met de stof dan zal je binnen een week 80-90% vergeten zijn.

Zo werkt het ook met patronen en gewoontes. Wil je structureel iets veranderen zal je er consistent iets mee moeten doen. Heb je overgewicht? Dan val je ook niet af door om de week gezond te eten. Wil je je bedrijf laten groeien? Dan kan je ook niet alleen acquisitie doen wanneer het uitkomt.

Dit is heel logisch en ik hoor je bijna denken: Rick dit is geen hogere wiskunde. Dit weet ik ook wel.

Dan vraag ik mij aan de andere kant af hoe het kan dat er op 1 januari miljoenen mensen starten met gezonder eten en meer sporten, maar 94% op 12 januari alweer gestopt is?
Waarom heeft meer dan de helft van Nederland overgewicht en sporten veel ondernemers niet terwijl lang en breed bekend is dat het je productiever en energieker maakt?

Kennis is niet het probleem, we weten al heel veel van onze eigen patronen en gewoontes. Het vraagt alleen een flink stel ballen en discipline om bestaande patronen te vervangen voor nieuwe. Niet omdat het beter moet, maar omdat het beter kan. En jij de persoon bent die er uit wil halen wat er in zit.

Ik wil je uitdagen om hier eens naar te kijken. Hoe vaak sta je van jezelf toe om zonder focus of maar half het werk te doen? Hoe vaak begin je ergens aan en maak je het niet af? En wat zou het je opleveren als je consistent en wel met focus te werk gaat?

Schrijf het op en bespreek het eens met een vriend(in), een collega of je partner. Het zal je verbazen tot wat voor inzichten je komt. Inzichten die je productiever, fitter en succesvoller maken als je er ook daadwerkelijk en consistent iets mee gaat doen. Succes!

Rick Berkhout
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
rick@enforce.nl
 

Ben jij ook geïnspireerd geraakt? Zet je inspiratie om in actie!

Zet de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met mij of één van de andere Enforce master trainers. Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag voor de krachtigste versie van jezelf.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past.