Monday Master Blog: Discipline

Naar mijn mening de belangrijkste eigenschap naar je doelen toe.

Maar wat betekend discipline eigenlijk?

Een persoon met discipline doet wat er van hem of haar verwacht wordt en volgt goed regels op. De persoon doet wat hij of zij moet doen, ook als hij of zij er geen zin in heeft. Iemand met discipline kan zichzelf aan het werk zetten. Iemand in het leger heeft bijvoorbeeld veel aan deze karaktereigenschap, omdat hij of zij heel gehoorzaam is. Een leerling kan met veel discipline zijn huiswerk doen. Hij heeft er geen zin in, maar doet het toch.

Vaak hoor ik mensen nog dingen zeggen zoals “ik heb geen zin meer om na mijn werk te gaan sporten”.

Naar mijn mening zijn dit de belangrijkste momenten om juist te gaan sporten. De momenten dat je er verschrikkelijk tegen op ziet om toch nog naar de sportschool te gaan. Dat zijn de momenten waarop je oude patronen doorbreekt.

Discipline is niet iets wat je wel of niet hebt. Het zit nergens. Toch denken mensen dat dit iets is wat in je zit. Iedereen kan discipline hebben. Het is gewoon een kwestie van doen.

Wil jij een succesvol leven. Doe dan niet meer waar je zin in hebt, maar doe vooral wat er van je verwacht wordt.

Joren Wielart
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
joren@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!