Monday Master Blog: Herken je deze fout bij het veranderen van je gewoontes?

Een grote fout die je maakt bij het veranderen van je gewoonten, is dat je steeds hetzelfde probeert. Na een uitputtende dag op werk kom je thuis en je pakt wéér die twee snoepjes, terwijl je jezelf gisteren nog had beloofd dit niet meer te doen.

Wat is vervolgens je plan voor de volgende keer? Juist, gewoon tegen jezelf zeggen dat het niet meer zal gebeuren en dat het deze keer oké is. Je zal merken dat het af en toe lukt, maar helaas is het geen effectieve aanpak.⁣

Wat zou je op zo’n moment wel moeten doen?

Heb je op dat moment echt behoefte aan hetgeen wat je wilt hebben op dat moment of is het eigenlijk iets anders?⁣

Misschien ervaar je veel stress na een dag werken? Misschien heb je gewoon trek?

In het eerste geval: wat heb jij nodig om te te ontspannen? Hier raad ik iets actiefs aan; passief op de bank zitten en een serie kijken is zelden niet heel effectief.⁣

In het tweede geval: hoe kan je zorgen dat je een passende en voedzame maaltijd op dat moment kan eten? Helpt meal preppen je? Heb je eventueel andere gezonde opties in huis?

Kortom: ‘harder proberen’ met keer op keer dezelfde aanpak is niet altijd de oplossing.

Liam Weijsenborn
Enforce Mastertrainer
liam@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!