Monday Master Blog: Het tijdstip van trainen

‘The more energy you give the more you get’

Is een bekende spreuk binnen de wereld van sporten en trainen. Iedereen kent het gevoel voor het sporten na een lange werkdag; moe, futloos en daardoor vaak minder motivatie om te gaan trainen.

Als je toch gaat weet je dat je daarna weer fijn en energiek voelt. De endorfine en adrenaline zijn weer aangemaakt.

Als je energie geeft dan krijg je het ook weer terug! En vaak meer!

We adviseren daarom vanwege onder andere bovenstaande reden om zo vroeg mogelijk op een dag te gaan sporten. Behalve energie en het lekkere gevoel zul je merken dat je ook eerder een gezondere keuze maakt met bijvoorbeeld voeding als je eerst hebt getraind. Daarnaast zijn er onderzoeken die hebben aangetoond dat medewerkers die voor het werk gesport hebben vaak productiever zijn dan medewerkers die dat niet hebben gedaan.

Een nadeel van laat op de avond sporten is dat naast de adrenaline ook de levels van de stresshormonen omhoog gaan wat dan weer een negatieve invloed heeft op met name het inslapen.

Uiteraard beseffen wij dat het niet voor iedereen mogelijk is om bijvoorbeeld voor het werk te trainen. Probeer dan juist te denken in mogelijkheden en op de dagen dat het WEL kan; bewust hiervoor te kiezen.

Vraag hulp aan je Mastertrainer bij het plannen van je trainingen.

Peer Pulles
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
peer@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!