Monday Master Blog: Het vermogen om deze kleine doelen te bereiken

Als mastertrainer zie ik in de gym regelmatig dat het gedrag van mijn cliënten tijdens de training parallellen vertoont met hun gedrag buiten de gym. Neem bijvoorbeeld de manier waarop mensen omgaan met voeding, een aspect dat een directe invloed heeft op hun gezondheid en algeheel welzijn.

Ik herinner me een recente ervaring met een klant die zichzelf ten doel had gesteld om een lijst van 10 producten samen te stellen waaruit hij betere keuzes zou maken. Na twee weken van uitstelgedrag te hebben vertoond, vroeg ik hem naar het patroon dat hij bij zichzelf herkende. Hij erkende eerlijk dat hij het moeilijker vond om afspraken met zichzelf na te komen dan afspraken met anderen. Hij gaf het voorbeeld dat hij al maandenlang het uitstellen van een bezoek aan de tandarts voor het vullen van een gaatje had gerechtvaardigd.

“Wat zou het je opleveren als je dit niet zou uitstellen?” vroeg ik hem.

“Dan zou ik meer rust krijgen omdat ik doe wat ik moet doen, en daar niet meer over na hoef te denken,” antwoordde hij.

“En wat zou het je opleveren als je die lijst met 10 producten zou maken?” vroeg ik verder.

“Ook meer rust,” antwoordde hij, “en doordat ik betere keuzes maak voor dagelijkse producten, zal mijn gewicht afnemen, zal ik meer energie hebben, en kom ik veel sterker over doordat ik mijn afspraken met mezelf nakom.”

Het is duidelijk dat het uitstellen van deze taken niet alleen een kwestie is van tijdmanagement, maar ook van zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Het vermogen om deze kleine doelen te bereiken, kan grote gevolgen hebben voor het algehele welzijn en zelfbeeld van een persoon.

Neem even de tijd om na te denken over welke taken of verantwoordelijkheden je misschien uitstelt. Dus, wat ben jij aan het uitstellen?

Leoni Heemskerk
Enforce Mastertrainer
leoni@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!