Monday Master Blog: Hoe scherp is jouw focus

Vandaag stapte ik uit mijn deur en vond voor mijn deur op de oprit 10 euro. Deze lag op een dergelijke manier, dat wanneer ik niet scherp was geweest ik hier hoogstwaarschijnlijk overheen zou zijn gestapt.
Nu denk je wellicht: ”leuk voor je, maar wat moet ik hier dan mee?”.

Het volgende kun jij hiermee. Als ik niet scherp zou zijn en ik niet aanwezig ben in dat moment dan zou ik dit waarschijnlijk gemist hebben. Hiervoor is ook de benodigde energie nodig om dit te kunnen doen, want wanneer alle energie is gebruikt op andere momenten dan zal je deze niet meer in kunnen zetten op de echt belangrijke momenten.

Dit gaat om een klein ding wat voor mij geen wereld verandering te weeg zal brengen. Maar vertaal deze mate van aandacht eens naar jouw dagdagelijkse activiteiten.

Denk eens over de volgende vragen na:
Hoe aanwezig ben jij daadwerkelijk in jouw leven?
Leef jij bewust elk moment van de dag?
Wanneer jij gesprekken hebt met mensen, hoor je dan alles wat gezegd wordt?

Sinds ik hier bewust mee bezig ben zag ik steeds vaker in dat ik niet écht aanwezig was. Mijn dochter was bij mij en ik was met mijn telefoon of werk bezig.
Ik was op verjaardagen geregeld bezig met wat er om mij heen gebeurde en niet met het gesprek wat ik voerde met de persoon in kwestie.
Tijdens mijn werk nam ik allerlei dingen waar, terwijl ik bezig was met een belangrijke mail en ga zo maar door.

Wat voor invloed heeft dit naar jouw idee op hetgeen jij aan het doen bent?

Ik daag je uit om eens brutaal eerlijk naar jezelf te kijken en het eerste punt extra aandacht te geven waarvan jij belangrijk vindt dat je daar écht aanwezig bent.
Je zult gaan ervaren naarmate je dit vaker doet je steeds meer dingen bij jezelf gaat herkennen. Ook steeds meer kansen zullen worden gecreëerd die je wellicht eerst niet eens zag.

Juist in deze tijd waar we door externe factoren soms genoodzaakt zullen moeten aanpassen is het belangrijk dat je scherp bent.

Pak de kansen waar ze zijn en je zal zien dat je next level zal gaan, zowel fysiek als mentaal!

Vind je dit lastig, dan helpen onze mastertrainers je hier graag bij.

Marvin Casteelen
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
marvin@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!