Monday Master Blog: Hoe vitaal ben ik?

Elke dag lezen of horen we de termen leefstijl en vitaliteit. Deze termen worden continu door elkaar gebruikt. Maar wat betekenen ze nu?

Kun je een vitaliteitsdoel realiseren met een leefstijlaanpak….. Het antwoord is NEE.

Leefstijl staat voor de manier waarop je je leven leidt. Dit omvat zaken als eet- en slaappatroon, beweging en zaken als roken en alcohol drinken. Dit speelt allemaal een belangrijke rol bij het kunnen afvallen en het opbouwen van spiermassa. Bij een leefstijlaanpak focus je je op het veranderen van leefstijlpatronen om gezonder te worden en je leven in balans te houden. Het zegt niets over je energie en (wils) kracht, hoe je mentaal en fysiek in het leven staat. Om bijvoorbeeld aan je (sport) doelen te werken heb je energie en wilskracht nodig. Als je dit onvoldoende bezit ga je je doelen waarschijnlijk niet bereiken.

Voordat je aan de slag wil gaan met je leefstijl doel is het van belang je af te vragen: ‘hoe vitaal ben ik?’.

Vitaliteit draait om de energie en de kracht waarmee je emotioneel en mentaal in het leven staat. Wie ben je? Waar word je werkelijk blij van? Waar krijg je energie van?

De antwoorden op dit soort grote vragen zijn heel belangrijk om richting te kunnen geven aan jouw leven, om keuzes te maken en doelen te realiseren die in lijn zijn met jouw normen en waarden, én belangrijk zijn voor je geluk en gezondheid.

Een vitaal persoon heeft een duidelijke wilskracht, beschikt over energie, lichamelijke kracht en weerbaarheid.

Kortom, als dit niet op orde is dan lukt het bijna niet om daadwerkelijk die kilo’s (blijvend) af te vallen, of je sportdoelen te bereiken. Bij de eerste de beste tegenslag mis je de energie en kracht om te dealen met deze tegenslag en laat je je doel weer los. Je heb het gevoel alsmaar in cirkels te bewegen en steeds in dezelfde situatie terecht te komen.

Is het voor jou tijd voor vitaliteit? Wil jij iets veranderen? Bepalen welk doel nu ECHT belangrijk voor je is? En dat doel echt bereiken? Maar het lukt niet, of je weet niet waar te beginnen?

Neem dan nu die stap. Neem contact met mij op en dan gaan we samen de antwoorden vinden op jouw vragen.

Maureen van Promeren
Enforce Mastertrainer
maureen@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!