Monday Master Blog: Kom in beweging

Sporten wordt door veel mensen niet als prioriteit gezien. Ze kiezen ervoor om na bijvoorbeeld een lange dag werken op de bank te ploffen. Ze zien sporten als bijzaak en zijn moe van hun werk dus kiezen ervoor het niet te doen. Of ze hebben andere prioriteiten zoals hun sociale contacten. Toch klagen ze over bijvoorbeeld hun energieniveau. Ze zeggen aan het eind van de week moe te zijn en kiezen ervoor het weekend niet te bewegen om bij te tanken. Toch zien veel mensen die deze keuzes maken niet in dat sporten juist energie brengt. Het uurtje dat je ‘s ochtends sport brengt bijvoorbeeld energie voor de rest van de dag.

Door te sporten verlaagt het niveau van bijvoorbeeld het stresshormoon: cortisol. Je krijgt hierdoor meer energie en ‘s nachts slaap je beter. Ook stimuleer je door te sporten je bloedsomloop. Hierdoor komt er onder andere meer zuurstofrijk bloed in je lichaam en dus ook in je hersenen. En dat is in feite energie die ervoor zorgt dat je je beter kunt concentreren op bepaalde taken.

Dit brengt een energie boost en hierdoor krijg je allerlei werkzaamheden naar tevredenheid afgerond. Dit alles, naast natuurlijk het feit dat je van sporten fysiek gewoon sterker wordt. Je voelt je een stuk minder uitgeput bij bijvoorbeeld trap lopen en andere dagelijkse activiteiten.

Kortom, kom in beweging en zie hoe belangrijk het kan zijn! Op vele verschillende vlakken.

Rick de Nooijer
Enforce Mastertrainer
rick@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!