Monday Master Blog: Kom opdagen!

Ik wil graag even stilstaan bij iets wat mij de laatste tijd opvalt en waarvan ik geloof dat het belangrijk is om er bewust van te zijn: het belang van komen opdagen. In onze drukke levens kunnen er talloze redenen zijn waarom we soms niet kunnen deelnemen aan afspraken, vergaderingen of evenementen. Maar laten we eerlijk zijn, het is niet zozeer de reden waarom we afwezig zijn die het meest telt, maar ons commitment op de momenten dat we ervoor kiezen aanwezig te zijn.

Onze tijd en aandacht en dat van anderen is kostbaar. Wanneer we ons ergens voor committeren, is dat niet alleen een belofte aan anderen, maar ook aan onszelf. Het is een teken van respect en betrokkenheid om op te komen dagen, zelfs als het moeilijk is of als andere zaken ons afleiden. Door op te komen dagen, tonen we onze toewijding, onze verantwoordelijkheid en ons respect voor de mensen met wie we afspraken maken.
Het verzinnen van excuses kan soms verleidelijk zijn. Misschien denken we dat het gemakkelijker is om een smoesje te bedenken dan om eerlijk te zijn over onze beperkingen of prioriteiten. Maar uiteindelijk zijn het niet de excuses die ons definiëren, maar onze acties. Het is onze aanwezigheid die echt een verschil maakt.

Opkomen dagen betekent overigens meer dan alleen fysiek aanwezig zijn. Het gaat erom dat je jezelf volledig committeert aan wat er op dat moment gebeurt. Het betekent dat je je telefoon weglegt, je gedachten richt op het hier en nu, en echt luistert naar wat er gezegd wordt. Het betekent dat je aanwezig bent voor de mensen om je heen, in plaats van constant afgeleid te zijn door alles wat er online gebeurt.

Het met volle aandacht aanwezig zijn in het moment is essentieel voor onze relaties, onze prestaties en ons welzijn. Als we er niet volledig bij zijn, missen we belangrijke informatie, signalen en kansen. We maken oppervlakkige connecties in plaats van diepgaande relaties. We presteren onder ons niveau omdat onze gedachten elders zijn.

Brutaal eerlijk … als je er niet bent, waar ben je dan eigenlijk?

Björn Aertssen
Enforce Mastertrainer
bjorn@enforce.nl

 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!