Monday Master Blog: Man met een missie

Een oude man zit ineengezakt op de rand van zijn bed. Hij maakt een verslagen indruk.
Bij het zien van de foto van zijn geliefde kleindochter zucht hij somber.
Tot hij naar buiten kijkt en een verlichte kerstboom ziet staan.
Hij krijgt een idee, zijn gezicht licht op.
Buren kijken hem meewarig aan als hij de oude kettlebell niet uit het schuurtje kan tillen en bellen bezorgd zijn dochter.
Maar de man is niet te stoppen. Vastberaden traint hij elke dag met het zware gewicht, met de foto van zijn lieve kleindochter voor zijn neus. Hij heeft een missie.

Op het moment dat de oude man zijn ultieme idee krijgt, beginnen zijn ogen te schitteren en krijgt de muziek een opgewekte toon.

Zo is het ook precies als jij aan jouw ultieme droom denkt.
Waar gaan jouw ogen van schitteren?
Wat is jouw missie?
Dat ene doel, dat nu nog onbereikbaar lijkt, maar wat jou zo intens gelukkig zou maken.

Ben jij er al aan begonnen of heb je het na een aantal mislukte pogingen opgegeven?
Blijf je dromen?
Of maak je er werk van?

Waarom wil je fitter worden?
Waarom wil je die kilo’s afvallen?
Waarom wil je dat?

Alles start met het waarom.
Een doel als gewicht verliezen, is op zichzelf een leeg doel. Het maakt weinig los en daarom veranker je het als het ware niet in je brein. Veel van de goede voornemens zijn van dat kaliber en dus gedoemd te mislukken.
Als je er een gevoel aan verbindt, zoals bij deze oude man, dan krijgt het ineens betekenis. Je wordt opgewonden als je eraan denkt en je kan bijna niet wachten tot het zover is. Je gaat gewoon houden van je doel, ook al is het verwezenlijken ervan helemaal niet comfortabel.

Heb je jouw doel met het bijpassende gevoel eenmaal helder, dan staat er niets meer in de weg. Je laat je door niets meer stoppen of afleiden.
Dan is die knop gewoon om.
Dan ga je sporten, ook al regent het. Dan laat je dat biertje staan en blijft het pak koekjes onaangeroerd. Ook al is het geopend.
Dan neem je het afzien en de spierpijn voor lief, want elke training brengt je een stap dichter bij je doel. Dat heet commitment!

OOK JIJ KAN DIT.
En ja, het is niet gemakkelijk en je struikelt vast een keer.
Sta gewoon 1x vaker op dan je bent gevallen.

Het mooiste cadeau dat jij jezelf en je omgeving dit jaar kan geven is dat jij jouw dromen waarmaakt.
Dat jij reikt naar het schijnbaar onbereikbare.
Daarom is jouw gezondheid een zaak die onze mastertrainers van Enforce aan het hart gaat. Wij geloven namelijk dat vitale mensen impact maken op de wereld om zich heen, dat hun potentie geleefd wordt vanuit een fit, krachtig en vitaal lichaam. Dat is onze missie. Daarom doen wij wat wij doen. Zodat jij kan bereiken wat er echt toe doet in jouw leven.

En die oude man?
Die tilt op kerstavond trots zijn kleinkind boven zijn hoofd zodat ze de piek op de kerstboom kan zetten. Zijn missie is geslaagd. Nu de jouwe nog.

Wij van Enforce wensen jou en je dierbaren een onvergetelijk geweldig jaar toe.

CU at the gym!

Hanneke Hurst
Enforce Run Franchisenemer & Mastertrainer, Expert Bewegingsanalist, Voetkundig sportspecialist
hanneke@enforce.nl

*Kerstcommercial van DocMorris: klik hier
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!