Monday Master Blog: Sporten rondom de menstruatie

Afgelopen weken merk ik dat ik het interessant vind om mij te verdiepen in de menstruatie van de vrouw. Eigenlijk is het toch gek dat wij vrouwen zo weinig van onze cyclus af weten? We zouden meer naar onze cyclus mogen luisteren en hier naar leven. Zo houd je tijdens je menstruatie meer vocht vast en heb je minder oestrogeen en progesteron in je lichaam.

Maar ook buiten je menstruatie gebeurt er veel met je lichaam. Sterker nog, je hormoonhuishouding is elke dag een beetje anders. Zo kun je jezelf in de week voor je menstruatie minder sterk voelen, dit wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen in je lichaam.

Sporten kan buikkrampen en een pijnlijke onderrug tijdens je menstruatie verminderen. Daarnaast zorgt sporten ervoor dat je dopamine niveau stijgt, waardoor je je na de training beter kunt voelen. Maar blijf vooral naar je eigen lichaam luisteren. Als je je echt niet oké voelt, sla dan een keer een training over en wees een beetje lief voor jezelf. Er is geen normale menstruatie, deze is voor elke vrouw anders. Dus luister vooral naar je eigen lichaam en vertrouw daarop!

Noëlle Bekker
Enforce Mastertrainer
noelle@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!