Monday Master Blog: Tegenslagen zijn de start naar de nieuwe uitdaging

Het leven kan een onverbiddelijke klap in je gezicht zijn. Tegenslagen komen zonder aankondiging en laten je vaak achter met een gevoel van verslagenheid, frustratie en zijn onvermijdelijk. Maar hoe ga je er mee om? En doe je er echt wat mee?

Hier zijn enkele strategieën die je kunnen helpen bij het verwerken van tegenslagen:

Acceptatie: Stop met het zoeken naar excuses. Ja, het is gemakkelijk om te klagen en te wijzen naar de omstandigheden, maar dat verandert niets. Probeer de realiteit van de situatie te accepteren in plaats van ertegen te vechten. Accepteer dat falen deel uitmaakt van het proces van groei en ontwikkeling. Sta jezelf toe om te struikelen en leer ervan. Het is beter om te falen en ervan te leren dan om nooit iets te proberen uit angst om te mislukken. Het erkennen van de tegenslag is de eerste stap naar het vinden van een oplossing. Vergeet ook niet om soms even stil te staan en door rust ruimte te creëren, om zo de juiste beslissing te maken.

Aanpassing: Het leven gaat zelden volgens plan, dus wees bereid om je aan te passen aan veranderende omstandigheden. Wees niet zo star dat je breekt bij de eerste hobbel op de weg. Buig mee met de wind en vind manieren om jezelf opnieuw uit te vinden als dat nodig is.

Zelfzorg: Zorg goed voor jezelf. Neem de tijd om te ontspannen, gezond te eten en voldoende te slapen. Fysieke en mentale gezondheid zijn cruciaal tijdens moeilijke periodes.

Sport: Beweeg, Fitness, Loop. Dit zijn allemaal voorbeelden waarin je juist niet de mogelijkheid hebt om na te denken, en je de gedachten even weg haalt. Na het uitvoeren van een sportactiviteit kun je weer heldere besluiten nemen, zonder overhaaste besluiten door in het moment te zitten.

En tot slot, vergeet niet om hulp te vragen wanneer dat nodig is. Je hoeft niet alles alleen te doorstaan. Praat met vrienden, familie of professionals als je het moeilijk hebt. Het tonen van kwetsbaarheid is geen teken van zwakte, maar van moed.

Voor meer Tips & Tricks of bewustwording, houd onze blog in de gaten!

Graham Kersten
Enforce Mastertrainer
graham@enforce.international

 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!