Monday Master Blog: Verlangen naar VET of een VET verlangen?

Al langere tijd liep ik met de gedachte om wederom een eigen ‘sportschool’ te openen zoals ik ruim 20 jaar geleden ook met een eigen ruimte ben begonnen. Echter wilde ik het dit keer anders…ik heb een ruimte gehad van 600 m2 en later een groot centrum van ruim 3500 m2 met alle voorzieningen welke daarbij hoorden.

Ik merkte op dat mijn gedachten er telkens waren en ook weer vanzelf verdwenen omdat ik er niet actief en bewust mee bezig was. Diverse sportcentra’s zijn mij ter overname aangeboden, waaronder mijn oude centrum in West-Brabant. Maar ik was er inmiddels van overtuigd dat dit niet mijn VET verlangen was.

Nadat ik met Eric en Peter van Enforce had gesproken wist ik vrijwel direct dat een kleinschalige opzet met een hoog niveau van begeleiding & coaching voor mij het juiste was om te doen en dat ik moest stoppen met denken en beginnen met doen. Waarom? Omdat ik het waard ben en dit mijn VET verlangen is.

Is dit voor jou herkenbaar? Hoe lang twijfel jij al om te gaan sporten en een fit en krachtig lichaam te creëren, af te gaan vallen of nu bijvoorbeeld eindelijk toch eens iets te gaan doen wat je echt leuk vindt qua werk?

Ik zal je een 5-tal tips geven om te kiezen voor jouw VET verlangen:

Tip 1: Maak zelf de beste keuze.

Als je twijfelt ga je meestal op zoek naar meer informatie. Zo kom je terecht bij vrienden en familie of lees je de ervaringen van anderen op het internet. Het probleem hiermee is dat je je beslissing laat afhangen van anderen. Wat heeft dat met jou te maken? Wie bepaalt wat verstandig is, wie bepaalt wat de beste keuze is, wie bepaalt wat de eerste stap moet zijn? Juist, dat bepaal je zelf! Je weet allang wat de beste keuze is!

Twijfel wordt veroorzaakt doordat je buiten jezelf zoekt naar de beste keuze. Diep van binnen weet je al wat de beste keuze is. Dat is de keuze die jou het beste gevoel geeft – de keuze die bij jou hoort. De keuze waarvan je denkt: “Dit is wat ik het liefste wil!”
Twijfel komt van buiten, zekerheid en zelfvertrouwen komt van binnen.
Jij weet wat je wilt. Jij weet wat het beste is. Jij weet wat goed voelt. Misschien ben je het tijdelijk vergeten, maar je weet het wel!

Tip 2: Ga uit van succes.

Twijfel wordt veroorzaakt doordat je denkt dat wat je kiest, kan mislukken. Draai het eens om: de beste keuze is wat je zou kiezen als je wist dat het niet kon mislukken. Dat is de keuze die je diep van binnen echt wilt. Dat is één van de sleutels van succes.
Waarom ga je uit van een mislukking? Waarom gaan zoveel mensen uit van mislukking? Omdat ze dan minder teleurgesteld worden als het inderdaad mislukt. Wat een filosofie! Ga je er ook vanuit dat je vliegtuig neerstort als je een vakantie boekt? Nee toch! Je gaat ervan uit dat je je doelstelling haalt en je volledige potentie leeft. Ga daar ook eens bij al je andere doelen vanuit.
Ga uit van succes en het kan je zomaar overkomen.

Tip 3: Laat de behoefte aan garantie los.

Twijfel ontstaat doordat we moeite hebben met onzekerheid. We willen graag de garantie dat alles goed komt. Ken je iemand op deze planeet die deze garantie heeft? Ik in ieder geval niet.
Hoe komt het dan dat zoveel mensen toch in actie komen? Omdat ze denken: “Als ik op garantie moet wachten, dan wacht ik over twintig jaar nog.” Wacht jij nog ergens op? Wacht jij tot na Corona? Want dan……..? Stop met die bullshit te vertellen aan jezelf!
De enige garantie die bestaat is: als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen. Bevalt dat niet, stop met zeuren en verander dan wat je doet. En weet dat je dan ook een andere uitkomst krijgt. Gegarandeerd want actie = resultaat!
Hoe meer zelfvertrouwen, hoe minder twijfel. Laat garantie los en ga op zoek naar vertrouwen. Met vertrouwen heb je geen garantie meer nodig.

Tip 4: Zet geen ‘koffie’ met je gedachten.

Twijfel, stress en zorgen zitten in je hoofd. Met je gedachten kun je geen ‘koffie’ zetten. Je kunt met je gedachten helemaal niets, totdat je handen het doen. Actie ondernemen is de enige manier om resultaat te krijgen. Wat voor resultaat, dat weet je nog niet. Maar er gebeurt in ieder geval wel iets. Heb je enig idee hoeveel uren, dagen, weken, soms jaren je nadenkt over situaties maar geen actie onderneemt? Wat zou er gebeuren als je al die momenten daadwerkelijk iets zou doen? Het verschil zou fantastisch zijn!

De beste manier om niet te krijgen wat je wilt, is door nooit te beginnen.
Stel je voor dat ik twee weken lang denk aan het beginnen met bewegen en jij zou direct beginnen te bewegen. Dan heb jij na twee weken ongeveer 140 duizend stappen gezet en ik niet één.
Zoals je nu weet, is er geen garantie voor succes. Eén ding weet ik wel: de beste manier om niet te krijgen wat je wilt, is door er nooit aan te beginnen. De beste manier om dus wél te krijgen wat je wilt, is door iets te gaan doen. Denk minder en doe meer. Dan krijg je minder hoofdpijn en meer resultaat.

Tip 5: Wees niet bang voor succes.

De meeste mensen houden zelf hun succes tegen. Waarom? Omdat ze denken dat ze het niet verdienen, niet kunnen of niet durven. Omdat ze dan in elk geval weten dat ze al die jaren terecht hebben getwijfeld. Want stel je voor dat je plotseling succesvol bent….dan zijn al die jaren van twijfel verspilde moeite geweest!

Wees niet bang voor het goede.
Waarom zou je? Het goede hoort bij je. Je neemt onterecht aan dat je moet missen wat je echt graag wilt. Dat is niet zo. Je hoeft het niet te missen. Je kunt het krijgen. Je zult je doel behalen, als je de twijfel achter je laat en de stappen neemt die nodig zijn. Soms niet leuk en niet comfortabel, maar ik beloof het je…..zo mooi en je bent het waard!

Een beetje twijfel is niet erg. Maar laat het je niet verlammen. Kom in beweging en neem de eerste stap! Stop met denken en start met doen, je zult versteld staan van het resultaat! De mastertrainers van Enforce helpen je graag als jij durft te investeren in jezelf!
Succes is elk resultaat op weg naar je persoonlijk doel, ga voor VET VERLANGEN!

Richard Suijkerbuijk
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
richard@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!