Monday Master Blog: You are the average of the five people you spend most time with

De Amerikaanse goeroe Jim Rohn zei het al: ‘You are the average of the five people you spend most time with.’ Met wie je omgaat heeft een ontzettend sterke invloed op jouw eigen gedrag. Denk maar na: Ga je met een vriend(in) om die regelmatig alcohol nuttigt, is er een grote kans dat jij met haar altijd een drankje meer doet dan je gewend bent. Ga je regelmatig om met een gymfreak, gaat er al snel door je gedachten heen “misschien moet ik ook eens wat vaker naar de sportschool”. Dit zijn overduidelijke voorbeelden. Wat dacht je van ondernemende types of iemand die op een jonge leeftijd al vader of moeder is geworden? Onbewust of misschien juist bewust neem je hun normen en waarden over. Zij zijn de meetlat waar je jezelf aan meet.

Woon je in het centrum waar iedereen sneller de keuze maakt om in het weekend op een terras te belanden, dan is de kans groot dat jij dit ook gaat doen. Werk je op een kantoor waar iedereen make-up draagt en op hakken loopt, grote kans dat jij dat ook gaat doen. Sommige zullen zeggen “Dat aanpassen gebeurt vanzelf”: onbewust en automatisch, waardoor we het zelf helemaal niet in de gaten hebben en het ook niet kunnen onderdrukken. Het tegendeel is waar. Wij kiezen namelijk nog altijd zelf met wie wij om gaan, waar we wonen en waar we werken.

Betekent dit dat vriendschappen die jou iets minder laten presteren fout zijn? Absoluut niet! Er zit namelijk achter elke negatieve eigenschap ook een positieve eigenschap. Het is de kunst om deze te filteren en optimaal in te zetten.

Neem eens de tijd om jezelf de volgende vragen te stellen:

#1: Wat wil ik bereiken?
#2: Welke competenties mis ik?
#3: Wie kunnen mij daar bij helpen?
#4: Welke omgeving stimuleert mij richting mijn doel?

Hulp nodig bij het uitwerken van deze vragen? Neem gerust contact met ons op!

Think long term, execute now.

Mitchell Bakker
Enforce Mastertrainer
mitchell@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!