Monday Master Blog: Zo ben ik altijd al geweest

De reden waarom jij nog steeds zoekt naar oplossingen.

De goede voornemens
Uit onderzoek van de ING bleek dat 95 procent van de personen die goede voornemens had om af te vallen al snel weer of zelfs meer weegt dan dat ze op 1 januari wogen. Ik herhaal het kort, 95 procent weegt weer of meer dan op 1 januari. Hoe is dit mogelijk? Wat zorgt ervoor dat jij het niet voor elkaar krijgt om daadwerkelijk een doel te behalen dat je zo graag wilde behalen voor 2020. Wilde jij nou niet zo graag verandering zien en een bepaald doel halen? Daarnaast is het ook zo dat 95% van de wereld, niet datgeen doen van wat ze weten dat ze zouden moeten doen. Zie jij de link bij de goede voornemens?

Ik ben nu eenmaal zo
Een ding waar ik persoonlijk dankbaar voor ben, is dat ik zeer mooie en waardevolle gesprekken mag voeren met mijn klanten. Het gebeurt mij dan ook wel eens dat we op een punt zitten waarbij de persoon tegenover mij zegt; ‘ik ben nu eenmaal zo’. Dit punt is wat ik ook wel eens omschrijf als het slachtoffer, je kunt er niets aan veranderen want je bent nu eenmaal zo. Is dat zo? Ben jij verplicht of zit je zo vastgebonden aan jezelf dat jij geen inspraak kan maken op jouw eigen toekomst omdat jij maar zo in elkaar zit?

Zoals de tak gebogen wordt, groeit de boom
Een mooi gezegde, volkomen waar en voor velen lastig te interpreteren. ‘Keuzes’ of ‘omstandigheden’ hebben ervoor gezorgd dat jij staat waar je nu bent. Dat is een feit, iets ‘sluipt’ er naar mijn mening niet in want ergens heb jij een keuze gemaakt en dat kunnen ook meerdere keuzes achter elkaar zijn, wat ertoe heeft geleid dat jij nu staat waar je bent. Als je ‘gelukkig’ bent op allerlei vlakken, werk, privé, lichamelijk en spiritueel dan zullen dat hoogstwaarschijnlijk juiste keuzes zijn geweest. Echter als je dit leest, wil je waarschijnlijk op een of meerdere van deze vlakken een verandering zien. Belangrijk om nu te weten is: waar wil je naar toe? En wat levert dat mij allemaal op?

Visualisatie
Je weet waar je nu staat, hoe jouw leven eruitziet, wat er in je gedachten speelt en hoe je daarmee omgaat. Stel, je zou je verleden kunnen appen. Wat zou jij dan sturen naar die jongere versie van jezelf zodat je nu iets bereikt zou hebben waarnaar je verlangt? Misschien was het beter op je voeding letten, meer sporten of meer tijd doorbrengen met je kinderen. Denk daar maar even diep over na, hoe zou jij vandaag leven als jij dat appje toen had ontvangen en daarbij dat ook oprecht opvolgde. Welke kracht, eigenschap of leven zou je dan nu bezitten? Ben je vitaler? Een betere vader of moeder? Neem hiervoor de tijd. Visualiseer het, zie het voor je en schrijf het op.

Toepassen
Als je dat hebt gedaan, kijk dan goed naar wat je tegen jezelf heb gezegd en hoe jouw leven er dan uit zou zien. Jouw eerste antwoord op een krachtiger en mooier leven staat nu op papier, deze kan je al toe gaan passen. De reden waarom jij maar bleef zoeken naar oplossingen, dat ben jij. Je weet de oplossingen, nu is het aan jou om geen slachtoffer meer te blijven van jezelf en omstandigheden maar om de volle verantwoordelijkheid te nemen over jouw eigen leven en de impact die je daarmee kunt maken.

Quinten Aarts
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
quinten@enforce.nl 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!