Monday Master Blog: Zo stijf als een hark of wil je meer diepte in je squat?

Mobility Flow is het antwoord; lees verder en je zal begrijpen waarom!

Vandaag de dag zitten we veel achter de laptop of kijken we series op de bank en ons lichaam past zich daar heel efficiënt op aan. Zo kan het lichaam ons goed ondersteunen in de activiteiten die we het meeste doen. Echter heeft die functionele aanpassing van het lichaam ook een keerzijde; hoe voelt het nu als je voorover bukt en je tenen probeert aan te raken? Zo stijf als een hark? Waarschijnlijk voel je een aantal plekken aan de achterzijde van je lichaam flink op spanning komen, misschien zelfs wel een pijnlijke spanning.

Kom je een heel eind? Of kom je net tot aan je knie? Om te kunnen bukken, tillen en squatten heeft het lichaam een bepaalde mobiliteit nodig. Die mobiliteit ontstaat wanneer je gewrichten en bindweefsel in het lichaam goed kunnen glijden en bewegen.

Je zou het kunnen zien alsof we omhuld zijn met een soort duikpak met daaronder verschillende lagen en draden die ten opzichte van elkaar kunnen glijden en bewegen. Dit glijden en bewegen van die lagen is makkelijker wanneer er weinig knopen en stroefheid in de verschillende lagen zitten. (Mocht je een beeld erbij willen hebben; dit filmpje geeft een mooi beeld m.n. vanaf minuut 5:50

Maar je kan je waarschijnlijk ook voorstellen dat er ergens een knoop of verkleving regelmatig voor komt in het lichaam door bijvoorbeeld stress, overbelasting, operaties maar ook voornamelijk door het gebrek aan verschillend bewegen. Ze kunnen zorgen voor pijn en uitstraling en zijn gevoelig voor druk. Om die knopen los te maken zijn er verschillende technieken beschikbaar zoals Fasciatherapie en Dry Needling, maar het allerbelangrijkste is het bewegen van alle lagen van je duikpak in alle verschillende richtingen die er zijn. Zo zorg je ervoor dat de lagen soepel blijven en de verklevingen kunnen worden opgelost. Al deze bewegingen vind je bijvoorbeeld in de binnenkort bij Enforce XL Rotterdam te volgen yoga en Mobility Flow lessen!

In de Mobility Flow les ga je op een matje aan de slag om zo te werken aan je mobiliteit. Het is een praktische les zonder gedoe waarbij de focus ligt op het verminderen van stijfheid en het ondersteunen van een soepel lichaam. Perfect en eigenlijk onmisbaar als aanvulling op je krachttraining.

Kom eens ervaren wat het voor jouw lichaam kan doen, iedereen is welkom! De lessen worden verzorgd door Charlotte, tevens Sport Fysiotherapeut hier bij Enforce XL Rotterdam.

Heb je last van pijnlijke knopen en wil je meer informatie over Fasciatherapie of Dry Needling neem dan contact op met Charlotte.

Charlotte Huber
Sport Fysiotherapeut Enforce XL Rotterdam
info@straight-up.nl
0623357290
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!