Orzo met spinazie, tomaat & gerookte zalm (492 kcal)

Ingrediënten:

– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 100 gram cherry tomaat
– 50 gram gerookte zalm
– 1 eetlepel (olijf)olie
– 70 gram orzo
– ½ blokje groentebouillon
– 100 gram spinazie

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes en snijd de gerookte zalm in reepjes.

Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten, voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg de orzo toe aan de pan samen met het bouillonblokje en 350 ml water. Roer goed door. Breng aan de kook en kook de orzo vervolgens op middelhoog vuur in 10-11 minuten gaar. Blijf af en toe doorroeren tot al het vocht is opgenomen.

Roer in de laatste 3 minuten de tomaatjes door de orzo samen met de spinazie, beetje bij beetje, tot deze is geslonken. Voeg als laatste de gerookte zalm toe, roer door de orzo en verwarm een minuut mee.

Serveer de orzo op een (diep) bord. Breng op smaak met peper en zout.

– Kcal: 492
– Eiwit: 24g
– Koolhydraten: 60g
– Vet: 17g
– Voedingsvezel: 7g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef