Ingrediënten:
– 75 gram spaghetti, volkoren
– 1 bosuitje
– 200 gram spinazie
– 50 gram gerookte zalm
– 1 eetlepel (olijf)olie
– 2,5 eetlepel cottage cheese
– ½ citroen
– 40 gram geraspte kaas, 30+
Bereiding:
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de bosui fijn. Snijd de spinazie grof en de gerookte zalm in reepjes.
Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de bosui een minuut. Voeg dan de spinazie toe en bak deze mee tot het slinkt. Voeg de zalm toe en bak deze een minuut mee.
Giet de spaghetti af. Roer de spaghetti samen met de cottage cheese door de spinazie heen.
Besprenkel de pasta met wat citroensap. Roer alles goed door elkaar en verwarm nog een minuutje. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Serveer de spaghetti op een (diep) bord en strooi er de geraspte kaas overheen. Garneer met wat citroenschilletjes.
Tip: Vervang de geraspte kaas door Parmezaanse kaas. Gebruik eens een andere soort pasta, zoals penne of tagliatelle.
– Kcal: 646
– Eiwit: 46g
– Koolhydraten: 54g
– Vet: 27g
– Voedingsvezel: 11g
Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef