Ingrediënten:
– 125 gram cocktail garnalen (diepvries)
– ½ rode ui
– 1 teen knoflook
– 1 courgette
– 1 venkelknol
– 1 sinaasappel
– 1 eetlepel (olijf)olie
– 225 gram tomatenblokjes
Bereiding:
Laat de garnalen op een bordje een beetje ontdooien en dep droog met keukenpapier.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes. Was de venkel, snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen er af. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Pers de sinaasappel uit.
Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de courgette en venkel toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg de garnalen toe en bak een minuutje mee.
Doe de tomatenblokjes en sinaasappelsap ook in de pan en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan 10 minuten stoven. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stoof op een diep bord.
– Kcal: 495
– Eiwit: 35g
– Koolhydraten: 57g
– Vet: 14g
– Voedingsvezel: 20g
Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef
Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!
Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daar mee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers.
Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!