Stoofpotje met courgette, venkel & garnalen (495 kcal)

Ingrediënten:

– 125 gram cocktail garnalen (diepvries)
– ½ rode ui
– 1 teen knoflook
– 1 courgette
– 1 venkelknol
– 1 sinaasappel
– 1 eetlepel (olijf)olie
– 225 gram tomatenblokjes

Bereiding:

Laat de garnalen op een bordje een beetje ontdooien en dep droog met keukenpapier.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes. Was de venkel, snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen er af. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Pers de sinaasappel uit.

Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de courgette en venkel toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg de garnalen toe en bak een minuutje mee.

Doe de tomatenblokjes en sinaasappelsap ook in de pan en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan 10 minuten stoven. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de stoof op een diep bord.

– Kcal: 495
– Eiwit: 35g
– Koolhydraten: 57g
– Vet: 14g
– Voedingsvezel: 20g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef