Ingrediënten:
– 80 gram tortellini
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 80 gram gerookte kipfilet
– 200 gram groene aspergepunten (diepvries)
– 1,5 eetlepel (olijf)olie
– 50 ml kookzuivel
Bereiding:
Breng een pan met water aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook in zo’n 14 minuten gaar.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de gerookte kip in blokjes. Halveer de groene asperges.
Verwarm de helft van de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de asperges toe en roerbak deze 4 minuten mee. Voeg vervolgens de kookzuivel toe aan de pan samen met peper en zout en verwarm dit 2 minuten mee tot het een beetje inkookt. Roer dan de afgegoten tortellini er doorheen.
Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een pan en bak hierin de gerookte kipblokjes een minuutje.
Serveer de pasta in een diep bord met de gerookte kip er overheen.
– Kcal: 614
– Eiwit: 36g
– Koolhydraten: 60g
– Vet: 26g
– Voedingsvezel: 7g
Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef