De Enforce story van Brechtje: Dit keer hou ik het echt vol

Dat roep ik ongeveer elk jaar als ik weer eens een abonnement bij een sportschool afsluit. Ik hou het ook wel vol…voor 3 maanden, en dan heb ik er al weer genoeg van, omdat het toch niet lukt wat ik voor ogen heb.

Sinds ik in februari 2019 bij Enforce terecht kwam weet ik wel dat er wat meer voor nodig is dan 1 maand lang gezond eten en 5 keer per week naar de sportschool gaan.

In 2013 is helaas naar voren gekomen dat ik een zeldzame chronische bijnier ziekte heb, waar ik dagelijks medicijnen voor slik. De ‘ziekte van Addison’ hierdoor heb ik ook altijd last gehad van schommelend gewicht, omdat mijn lichaam nou eenmaal anders in elkaar zit dan ieder ander. Als ik ook maar even niet oplet vliegen de kilo’s eraf.

Ik ben in februari 2019 begonnen bij Enforce voor 3 maanden, ik heb toen zoveel geleerd van Mitchell. Niet alleen over het trainen zelf maar vooral over voeding. Ik ben begonnen op 58 kilo. Wat echt weinig was aangezien ik 1,76 ben, ik vond het zo lastig om te eten en aan te komen omdat het voor je gevoel niet klopt, als je als doel hebt om meer zichtbare spieren te zien en er fit uit zien. En dan zoveel eten en aankomen hoort niet in dat beeld dacht ik. Totdat Mitchell me hierbij ging helpen, ik weet nu dat ik dat doel nooit zou halen door alleen maar naar de sportschool te gaan. Hij bleef maar zeggen ‘vreten, vreten en nog eens vreten!!!’. Nu weet ik dat het voor een groot gedeelte ook aan de voeding ligt.

Soms heeft sporten niet alleen met gezonde voeding te maken, tuurlijk moet je niet 3 keer op een dag naar de McDrive gaan, maar soms heeft je lichaam nou eenmaal meer brandstof nodig. En als je zoals ik niet altijd maar makkelijk aankomt heb je meer brandstof nodig dus is een keer langs de McDrive helemaal niet erg. Alleen voelde dit zo raar voor mij, het beeld sporten en de McDonald’s, om maar weer even als voorbeeld te nemen, klopte niet. Maar vergeet niet je bent niet na 1 ongezonde maaltijd gelijk ongezond! Of na 1 salade gelijk gezond, dit moet je opbouwen en heeft tijd nodig, dit is niet in 1 maand gedaan zoals ik altijd dacht.

Na die 3 maanden bij Enforce ben ik op eigen kracht verder gegaan, helaas weer zonder succes. In 2020 kwam daar Corona, hierdoor gingen de sportscholen dicht en was ik gelijk gedemotiveerd. Toen de sportscholen eindelijk weer open gingen was ik het voor de zoveelste keer zat en heb ik Mitchell weer geappt, ik weet nu van mezelf dat ik dat steuntje in de rug gewoon nodig heb.

We hebben mijn doelen opnieuw besproken en zijn nu weer bezig met aankomen in spiermassa, mijn doel is voor de zomer droogtrainen. Ik zit momenteel op 69 kilo waar ik een jaar geleden nog rond de 60 schommelde! ik had nooit gedacht dat ik zo blij en trots zou zijn op zo’n gewicht omdat ik altijd dacht hoe lichter hoe beter. Ik merk zo dat ik ben gegroeid sinds ik weer bij Enforce Rotterdam train, niet alleen in de gym maar ook als persoon. Ik sta veel zelfverzekerder ik mijn schoenen, en ik zit veel lekkerder in mijn vel nu ik weet wat ik eet en wat het met mijn lichaam doet.

Ik verbaas mij elke keer weer hoeveel mijn lichaam aankan, ik zie altijd filmpjes op social media van meisjes van mijn leeftijd en postuur met zware gewichten in de gym. Altijd gewild dat ik dat ook kon, als je maar genoeg in jezelf gelooft en niet je koppie laat hangen als het even niet meezit, kan iedereen dit. Hoe cliché dit ook klinkt het is echt waar. Ik heb vaak genoeg tegenslagen gehad, dat ik weer 2 kilo was afgevallen terwijl er net 1 kilo aanzat. Dit hoort er nou eenmaal bij, maar dit betekent niet dat je het niet kan! Het is zo fijn als het dan weer wel lukt! Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn maar door de hulp van Mitchell en iedereen bij Enforce ben ik zeker goed op weg, en hier ben ik iedereen zo dankbaar voor!

Groetjes Brechtje

Brechtje wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Rotterdam.
 

 

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.