Monday Master Blog: Doe jij wat nodig is om jouw doel te behalen?

Doelen stellen is vaak heel makkelijk. Iedereen wil van alles: een mooi huis, een mooie auto, een goed lichaam, een dure vakantie, enzovoort. Maar doen ze ook de daadwerkelijke dingen die nodig zijn om deze te behalen?

Om het even binnen de sporttermen te houden pakken we het doel: afvallen. Heel veel mensen hebben het doel om af te vallen, maar betalen ze daar ook daadwerkelijk de prijs voor? En nee, dan heb ik het niet over geld. Dan heb ik het over wat ze doen en laten om dat doel te bereiken.

We zien vaak dat mensen helemaal niet zoveel moeite hebben met ‘het sporten’ als ze eenmaal begonnen zijn. En vooral niet als ze daar een afspraak voor hebben staan in een small group- of personal training. Het is namelijk heel makkelijk om op te komen dagen in de training en te doen wat de trainer zegt. De vraag is dan daarnaast: wat doe jij de resterende 23 uren op een dag óf op de dagen dat jij niet sport? Welke keuzes maak je dan? Welke keuzes maak jij als er geen coach in je oor staat te schreeuwen? Kan je alle verleidingen weerstaan om jouw doel te behalen of heb je hier juist moeite mee?

Als je hier moeite mee hebt, vraag jezelf dan eens af hoe belangrijk jouw doel voor jou is. Want wat nu als ik iets heel waardevols zou afnemen van je? Je zou het pas terug krijgen als je jouw doel bereikt zou hebben. Welke keuzes zou je dan maken om jouw doel te behalen? Zou je het dan nog steeds moeilijk vinden om die zak chips te laten staan? Hoogstwaarschijnlijk zou je dan alleen maar sterke en krachtige keuzes maken en zou jouw doel een stuk sneller bereikt zijn. Dit komt omdat het doel dan wél belangrijk genoeg is.

Maak jouw doel dus concreet en belangrijk voor jezelf. Zie de echte meerwaarde in van jouw doel in je leven en maak hiervoor dan ook op de moeilijke momenten krachtige keuzes. Doe wat er écht nodig is om jouw doel te behalen!

Vind je het lastig jouw doelen na te streven of vind jij het fijn jouw doelen eens te bespreken en concreet te maken? Plan dan een coach gesprek in met een van de coaches op jou club.

Joren Wielart
Enforce Mastertrainer
joren@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!