Monday Master Blog: Kijk eens eerlijk naar jezelf

Na een dag werken, wat momenteel veel thuis gebeurt, wil je het liefst genieten van een fijne en ontspannen avond. Maar de kans is groot dat je energieniveau te laag is en dat de zin om iets te gaan ondernemen er niet echt is. Daarbij moet er waarschijnlijk nog eten klaargemaakt worden, de kinderen moeten misschien nog naar bed en ook thuis zijn er altijd die laatste klusjes die nog niet af zijn. Het zijn allemaal acties die je maar doet omdat het moet, maar… daar houdt het ook wel bij op. Meer energie krijg je er niet van.

Nadat je deze verplichte dingen hebt gedaan, heb je vast nog allerlei punten in je hoofd die je zou willen doen of die nog niet af zijn. ‘Maar die kunnen morgen ook nog wel’ zeg je tegen jezelf. Uiteindelijk vermaak je je weer televisiekijkend met een snackje op de bank, net zoals de andere dagen van de week. Tegelijkertijd besef je je dat dit niet is wat je écht wilt.

Wanneer je bovenstaande leest en eerlijk naar jezelf kijkt, herken je dit dan? Zeker nu we vinden dat er tijdens de coronatijd niet heel veel kan, meten we onszelf een leefgewoonte aan van minder bewegen en meer stil zitten. Het comfort is overal om ons heen en we zijn snel geneigd zaken uit te stellen.

Dit gebeurt ook vaak met cruciale dingen die invloed hebben op jouw leven en gezondheid. Waarom doen we dit dan? Simpelweg omdat het oerdeel van ons brein ons in deze gewoonten blijft duwen. Maar hoe vaak moeten we nog vechten voor ons eten? Hoe veel moeite moeten we daadwerkelijk nog doen om een droge slaapplek te hebben? En ga zo maar door. Ik hoef je niet uit te leggen dat deze gewoonten niet meer werkbaar zijn. Al deze beweging missen we in onze huidige en dagelijkse routine, terwijl we ons vullen met eten dat niet altijd even gezond is.

Alle mogelijkheden om wel aan de slag te gaan, zijn allemaal voorhanden. Toch is er een gezamenlijke deler waardoor het niet gebeurt, namelijk wij zelf. Wij stellen uit, wij doen niet wat nodig is om gezond en bewust te leven en wij nemen niet de acties om tot het gewenste resultaat te komen.

Vanwege al deze redenen helpen wij mensen met het doorbreken van deze onwerkbare gewoonten. We helpen je met nieuwe werkbare patronen te leven. Een investering in jouw leven en jouw toekomst.

Is dit een uitdaging voor jou? Wij ondersteunen je graag! Ook in deze tijd.

Marvin Casteelen
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
marvin@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!