Monday Master Blog: Ondernemen vanuit een krachtige fundering

We zien het steeds meer. Ondernemers die een gezond bedrijf aan het bouwen zijn vanuit een failliet lichaam. Is dit wel zo gezond voor het bedrijf op lange termijn? De fundering van het bedrijf begint bij de eigenaar/ondernemer zelf!

Maar hoe ziet dit er dan uit?

Krachttraining

Begin eens bij krachttraining. Ga 2 a 3 keer trainen, begin met bewegen en ga daarna aan de slag met weerstand. Ga zware gewichten optillen. Niet alleen is dit goed voor je fysiek, maar ook is dit goed voor je mentale gezondheid. Je legt letterlijk een aantal keer in de week een last op jezelf en dit zorgt ervoor dat je je mentale weerstand traint. Voor de mannelijke ondernemers erg belangrijk om aan krachttraining te doen omdat het je een testosteron boost geeft.

Voeding

Je kunt je tanden ook poetsen zonder tandpasta. Het heeft alleen niet zo veel zin. Dit is eigenlijk hetzelfde met krachttraining. Het zou zonde zijn als je goed traint maar je voeding nog steeds een zooitje is. Ga daarom zeker aan de slag met je voeding. Dit hoeft niet met shake’s, sapjes of een dieet. Creëer als eerst eens een inzicht in het voedingspatroon wat je nu hebt. Kijk dan eens globaal naar hoe dat er uit ziet. Hoe zit het met je calorieën en je macronutriënten (koolhydraten/eiwitten/vetten). Kijk eens wat je hier makkelijk in zou kunnen veranderen en maak zo week voor week kleine veranderingen in je patroon. Dit zorgt er misschien niet voor dat er per week kilo’s afvliegen, maar vaak maakt het de veranderingen wel duurzaam.

Coaching

Neem absoluut een coach. Iemand die je spiegelt op de dingen die je doet, op je gedrag en op de dingen die je jezelf aanpraat. We weten allemaal dat een appel een gezondere keuze is dan een stuk appeltaart, toch kiezen we vaak de appeltaart. Het zit hem dus niet alleen in de kennis, maar ook vooral in het gedrag wat we vertonen en de keuzes die we maken. Een coach houd je scherp en confronteert je wanneer nodig. Ook is het voor veel mensen de zogenoemde stok achter de deur.

Wat nou als hij/zij vanuit een fit en krachtig lichaam en mentaal sterke geest zou ondernemen. Wat zou dit ze opleveren?

Het geeft je ten eerste een hoop meer energie. Niet alleen als je opstaat, maar ook als je thuis komt. Zo kan je ook nog energie geven aan de mensen die thuis op je zitten te wachten. Het houd je scherp door de dag heen.

Het verbetert je houding en uitstraling. Zowel naar klanten als naar eigen personeel. Zoals ze zeggen “u krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken”!

Je hebt een uitlaatklep om al je kopzorgen even in kwijt te kunnen.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het komt erop neer dat werken aan je persoonlijke fundering altijd impact maakt op je bedrijf.

Joren Wielart
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
joren@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!