Monday Master Blog: Vooroordelen over boksen?

Dat mag, maar laat mij je het tegendeel bewijzen. De gemiddelde persoon snapt niet wat er gebeurd als ze naar boksen kijken. Ze denken terug aan het schoolplein van vroeger als bijvoorbeeld 2 kinderen met elkaar gingen vechten. Of aan een vechtpartij die ze op straat hebben meegemaakt. Ze zien 2 mensen die elkaar pijn willen doen. Dat is wat veel mensen denken als ze naar boksen kijken. Maar er is een groot verschil tussen vechten en boksen. Tuurlijk, er komt agressie bij kijken. Maar dat is maar een klein deel van de sport.

Achter elke verplaatsing of stoot die een bokser doet, zit bij een bokser een gedachte. Het is niet enkel slaan of rammen om de ander maar te raken en pijn te doen. Een bokser bokst met zijn volle focus in het moment. Een bokser gebruikt zijn hersenen tijdens het gevecht. Je zal dan ook merken dat als je bokst, je aan niks anders kan denken dan aan het boksen. Een echte reset van je hersenen dus. Hierdoor kijk je na een training anders en met een frisse blik tegen zaken aan.

Daarnaast kan boksen je helpen om fysiek fit te maken. Zelf als je zou leren boksen zonder het contact. Alle fit-factoren worden getraind: coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.

Dit alles maakt boksen een hele complete sport, die je zowel mentaal als fysiek heel goed kan laten voelen.

Rick de Nooijer
Enforce Mastertrainer
rick@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!